Kabouter op reis in een wereldwijd experiment met de zwaartekracht

 
 
 
 
 
 
 
     
  [Balingen, 25.07.2012]

Het verhaal over de spannende reis van KERN de wetenschapskabouter en zijn weegschaal heeft de afgelopen maanden bijna 355 miljoen mensen in 152 landen over de hele wereld bereikt …

… en ook de pers besteedde veel aandacht aan de berichten.

Een overweldigende reactie, terwijl het experiment eigenlijk als pedagogisch hulpmiddel voor op scholen was gedacht. Leraren kregen met behulp van een geschikt meetinstrument (precisieweegschaal) en een bij de doelgroep passend transportmiddel (KERN, de wetenschapskabouter) de mogelijkheid geboden uit te leggen waarom de aantrekkingskracht van de aarde overal op de wereld verschillend is.

Het idee sloeg aan. Het idee sloeg aan.

Behalve dat KERN, de wetenschapskabouter een knappe pedagogische prestatie heeft geleverd, heeft hij nu ook twee heel speciale, globale onderscheidingen gekregen.


1. TED.com

TED is een Amerikaanse organisatie die als doel heeft nieuwe, baanbrekende ideeën te publiceren. Voor de zogenaamde "talent search", die voor Europese indieners in Londen plaatsvond, werden duizenden ideeën ingediend.

KERN, de wetenschapskabouter werd uitgekozen als een bijzonder innovatieve manier om op didactische wijze de aantrekkingskracht van de aarde op scholen te verklaren en mocht zich in Londen komen voorstellen.

Op deze uitnodiging zijn James Nester en Albert Sauter van KERN & SOHN dankbaar ingegaan. De gebeurtenis werd opgenomen en uitgezonden. Een gedeelte van de uitzending is te zien op de website van de organisatie: talentsearch.ted.com/


2. Cannes Lions

De hoogste onderscheiding van de communicatiebranche is de "Cannes Lions". Deze onderscheiding wordt toegekend in 13 verschillende categorieën op het gebied van uitzonderlijke communicatie-ideeën. Het experiment met KERN de wetenschapskabouter heeft in 2012 meteen in twee categorieën een prijs gewonnen:
  • Zilveren leeuw in de categorie "Direct"
  • Bronzen leeuw in de categorie "Cyber"
Hieronder vindt u een link van een korte film over KERN's reis naar Cannes: www.creative-awards.co.uk Het winnen van deze prijzen is te danken aan het bureau OGILVYONE WORLDWIDE in Londen en creative director James Nester die met het oorspronkelijke idee kwam.


En de reis van KERN de wetenschapskabouter en zijn weegschaal is nog niet ten einde.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan de noordelijkste school van Europa in Longyearbyen op Spitzbergen (Noorwegen), een bezoek aan "Magnetic Hill" in de regio Ladakh (Indië) en een paraboolvlucht van de NASA waarbij gewichtloosheid gesimuleerd wordt.

Via de speciaal voor dit experiment gemaakte homepage www.gnomeexperiment.com kan alles altijd worden gevolgd.


Contactpersoon bij KERN:

KERN & SOHN GmbH
Albert Sauter
Ziegelei 1
D-72336 Balingen
albert-sauter@kern-sohn.com
www.kern-sohn.com
T:  +49 (0) 7433 9933 157
M: +49 (0) 172 941 4640
 
     

▸ KERN News

[09.01.2024]
EasyTouch – wegen, tellen & verwerken van gegevens
Verander een eenvoudige KERN-weegschaal in een zeer complex meetapparaat door de KERN-weegschaal en de weegresultaten te verbinden met uw bestaande systemen.
▸ Lees meer
[01.01.2024]
Productcatalogi 2024 om te downloaden
Onder DOWNLOADS vindt u alle productcatalogi van KERN en SAUTER - beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans.
▸ Lees meer
[13.09.2023]
Opnieuw een succes in duurzaamheid
In de afgelopen weken werd het dak van het hoogbouwmagazijn uitgerust met nieuwe zonnepanelen voor de opwekking van zonne-energie. De opbrengst is iets minder dan 245 kWp en zal in de toekomst worden gebruikt voor de eigen behoeften van het bedrijf.
▸ Lees meer
[04.09.2023]
Steun voor het Bana Mayele weeshuis
KERN & SOHN schenkt twee microscopen voor de diagnose van malaria aan een team artsen in Congo.
▸ Lees meer
[21.06.2023]
Speciale aanbiedingen: Wij ruimen ons magazijn op!
Daarom wachten er veel speciale aanbiedingen en koopjes op je - dus grijp ze snel!
▸ Lees meer
[16.03.2023]
Zoeken naar reserveonderdelen
U kunt zoeken naar reserveonderdelen voor KERN- en SAUTER-producten die u gebruikt.
▸ Lees meer
[03.01.2023]
KERN serviceportaal
In ons serviceportaal kunt u in een handomdraai uw reparatie (service-retouren) aanmelden en een begeleidingsbrief downloaden.
▸ Lees meer